Vinkit turvalliseen jouluun

Joulun vietto aloitetaan testaamalla palovaroitin. Pohtikaa myös etukäteen, miten toimitte erilaisissa vaaratilanteissa. Lataa puhelimeen 112-sovellus. Sovelluksen kautta soitettaessa sijaintitiedot välittyvät automaattisesti hätäkeskukseen.

Milloin viimeksi savuhormit ja tulisijat on nuohottu? Nuohous vapautui 1.7.2019 ja voit valita palveluntuottajan lukuisten ammattilaisten joukosta. Nuohooja antaa asiakkaalle todistuksen suoritetusta nuohoustyöstä ja todistuksessa yksilöidään puutteet, jotta asiakas voi ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin. Vain vakavista puutteista tai puutteista, jotka estävät nuohoustyön turvallisen suorittamisen, nuohoojat ilmoittavat pelastuslaitokselle. Jos tulisijat ovat olleet pitkään kylmänä, aloita lämmitys varovasti. Älä jätä kinkkua yksin uuniin paistumaan.

Kynttilä on avotuli, jota on syytä poltella valvottuna. Sijoita tuotteet turvallisesti ja noudata käyttöohjeita. Älä jätä lasta tai lemmikkieläintä hetkeksikään yksin palavan kynttilän kanssa.

Liikenteessä huomioi keliolosuhteet. Jouluna kenelläkään ei ole kiire minnekään. Jalankulkijat tuokoot loistettaan pimeyteen lukuisilla heijastimilla.