Tykkylumi aiheuttaa sähkökatkoja, varsinkin läntiseen osaan Etelä-Savoa

Puihin ja sähkölinjoille on kertynyt painavaa tykkylunta. Puut voivat taipua tai katketa lumimassan painosta tielle tai sähkölinjoille aiheuttaen sähkökatkoja. Illan aikana mahdollisesti satava vesi voi auttaa lumimassoja putoamaan puista, mutta riski lumikuorman lisääntymiseen on myös olemassa. Lisäksi sään odotetaan pakastuvan.

Nyt kannattaa varatua mahdollisiin sähkökatkoihin eri puolilla Etelä-Savoa, varsinkin läntisessä osassa. Varaa juomavettä, etsi toimiva taskulamppu, myös kännykän akku kannattaa ladata täyteen ja jos poltat kynttiöitä, niin tarkistathan, että palovaroitin toimii. Mieti myös miten valmistaisit ruokaa ilman sähköä, jos sähkökatko kestää pidempään ja saatko pidettyä kotisi lämpimänä. Sähkökatkoalueilla toivotaan yhteistyötä ja naapuriapua, että kaikki pärjäisivät sähkökatkojen yli.

Sähköverkkojen vikatilannetta kannattaa seurata sähköyhtiöiden nettisivuilta.

Lisätietoja varautumiseen sähkökatkoissa.

Runsas lumisade voi haitata liikennettä, joten noudata varovaisuutta; pidä reilu turvaväli ja kevennä kaasujalkaa. Talviaikaan ajellessa kannattaa huolehtia, että mukanasi on myös lämpimät vaatteet sekä heijastinliivi helposti saatavilla.

 

Pelastuslaitoksen hälytystehtävät 1.1.2019 klo 18:45 mennessä.

Runsaan lumisateen aiheuttamia puunraivaus tehtäviä on ollut Etelä-Savon alueella 8 kpl, pieniä liikenneonnettomuuksia 4 kpl. Puihin kertynyt märkä lumi on aiheuttanut paljon sähkökatkoksia, osa katkoksista on pitkäkestoisia.