Jokainen liikenneonnettomuus on liikaa

Hoidamme Etelä-Savon alueella noin 600 liikenneonnettomuustehtävää vuosittain. Jokainen liikenneonnettomuus on liikaa. Tutustu ajankohtaisiin vinkkeihin liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

  • Tunnetko väistämissäännöt? Moni suomalainen kokee, että kertaustarvetta on etenkin autoilijoiden ja pyöräilijöiden välisissä väistämissäännöissä.

  • Liikenteessä kulkee välillä hitaita työkoneita, kuten traktoreita ja puimureita. Huomioi, että raskaan koneen kuljettajan näköpiiriin voi jäädä kuolleita kulmia. Alenna omaa ajonopeuttasi ennen ohitusta ja jätä riittävä turvaväli. Ohita vain turvallisessa paikassa. 

  • Syksyllä hirvet alkavat liikkua aktiivisemmin etenkin iltahämärän tullen. Ole valppaana erityisesti hirvivaara-alueella ja alenna ajonopeutta. Jos hirvi juoksee tielle, yritä väistää sitä takapuolelta. 

  • Jos havaitset tien päällä taustapeilistä hälytysajoneuvon valot, pidä oma vauhti tasaisena ja kytke hätävilkku päälle. Vältä nopeita jarrutuksia tai muita äkkiliikkeitä. Hätävilkuilla kerrot havainneesi hälytysajoneuvon. Kun hälytysajoneuvo on ohittanut, voit kytkeä hätävilkun pois päältä.​

  • Jos tulet liikenneonnettomuuspaikalle, jossa on pelastustoiminta käynnissä, ohita se maltillisella ajonopeudella turvallisen etäisyyden päästä. Älä kuvaa onnettomuuspaikkaa.

  • Lopuksi: Älä lähde väsyneenä tai alkoholia nauttineena ajamaan. Huomioi aina muut liikkujat, äläkä suotta hermostu. Maltti on valttia liikenteessä.

Turvallista matkaa!

Kuva: Liikenneturva