Hyvää uutta vuotta!

Ilotulitteiden myynti on alkanut 27.12.2020. Ilotulitteiden sallittu käyttöaika on aattona kello 18.00 1.1.2021 klo 2.00 asti. Poikkeuksena tästä esimerkiksi Mikkelin ydinkeskustassa ja konserttitalo Mikaelin ympäristössä ilotulitteiden käyttö on kielletty. Tutustu tuotteiden käyttöohjeisiin ja mieti ilotulitusta etukäteen. Mieti, tarvitsetko tukia tai telineitä rakettien ampumiseen, ja varaa sellaisia tarvittaessa iltaa varten.

Ilotulitteita tulee käyttää vain paikassa, jossa ne eivät aiheuta vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. On myös pyrittävä välttämään kohtuuttoman häiriön tai meluhaitan aiheuttamista alueen ihmis- ja eläinasukkaille. Sopivampia paikkoja ovat esimerkiksi syrjäiset aukeiden reunamat, kentät, isot tyhjät parkkipaikat ja vesialueet. Tärkeintä on, että ilotulitteet voidaan suunnata turvalliseen suuntaan.

Ilotulitteita ei tule käyttää alkoholin vaikutuksen alaisena. Ethän myöskään luovuta ilotulitteita päihtyneiden henkilöiden tai lasten käsiin. Suojalasien käyttö on pakollista ja myös yleisön on hyvä suojata silmänsä. Ilotulituksesta aiheutuvat roskat, kuten käytetyt raketit, kepit ja muut jäänteet, tulee käydä siivoamassa ja viemässä roskiin viimeistään seuraavana päivänä.

Mikkeli ilotulitteiden käyttökieltoalue 2019